T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / YUNUSEMRE - Fatih Anadolu Lisesi

Waterpower Links

2011-2013 COMENİUS OKUL PROJEMİZ

Projenin Adı: Waterpower Links  w
Kurum: Fatih Anadolu Lisesi (Manisa)
Katılımcı Ülkeler: İspanya , Tükiye , İtalya , İsveç , Norveç 

2011-2013 Yılları arasında İspanya koordinatörlüğünde sürdürülecek olan projemiz ’Waterpower Links’ başlığı atında farklı ülkelerde suyun kullanımı, suyun doğaya olan faydaları ve zararları, su kaynakları ve bunların çevreye olan etkisi işlenecektir.

Projelerde ki genel amaç ortak bir konu başlığı altında farklı ortamlarda, farklı kültürlerde yetişen gençlerin ortak bir dil olan İngilizce’ de iletişim sağlamaları, kendi dillerinden bir şeyler öğretip, diğer ülke dillerinden bir şeyler öğrenmeleri ve kültür alışverişidir.

Bu proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar, hazırlanmakta olan bir web sitesinin yanı sıra faaliyet kitapçığı, bülten, broşür vb. basılı materyaller ve yerel medya aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Dünya su gününde tüm katılımcı ülke okullarında bir logo yarışması düzenlenecek ve her okul birincisi daha sonra diğer ülke okulları arasında yarışma şansı yakalayacaktır. Birinci olan logo proje logosu olarak kullanılacaktır.

Su sesi müzikle birleşip projenin melodisi oluşturulacaktır. Her ülke kendi ülkesini , şehrini , su kaynaklarını tanıtıp bir sunum hazırlayacak ve bunu ziyaret edilen ülkede sergileyecektir. 

Projede Görev Alan İdareci ve Öğretmenlerimiz.

 Waterpower Links

           Comenius proje köşemizde Avrupa Birliği ülkeleri hakkında ve ortak ülkelerimiz ve proje konumuz hakkında bilgi verildi. 9. Sınıflar proje ülkelerimizi tanıtan panolar hazırladılar. En iyi panoyu hazırlayan sınıf okul idaresi tarafından ödüllendirildi. 
 
 Waterpower Links

          İtalya Gezimiz

            İtalya´nın Torino kentinde 2011 Ekim ayında yapılan ilk toplantıya okulumuz öğretmenlerinden Gülay Taşcıoğlu ve Filiz Aytekin katılmıştır.

      Proje ortaklarıyla tanışılmış ve projenin bundan sonraki aşamaları kararlaştırılmış ve görev paylaşımı yapılmıştır. Torino şehrinin simgesi olan Po nehri tanıtılmış ve incelenmiştir. ´´Su Hayattır´´ adlı konferansa katılınıp, Torino kentinin tarihten bugüne gelen su kaynakları incelenmiştir.
   Waterpower Links  
Waterpower Links
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2013 - Güncelleme: 21.09.2018 10:48 - Görüntülenme: 4000
  Beğen | 1  kişi beğendi