Mrt

Dört yıldır öğrenci ve öğretmenlerimizin; "Türkü Türkü Türkiyem", "Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni", "Fact [Forensics and Creative Theatre-Tartışma Sanatı ve Yaratıcı Tiyatro]" projeleri ile başarılı çalışmaları neticesinde, daha önce eTwinning kalite ödülleri ile ödüllendirilen okulumuz, eTwinning okul etiketine layık görülmüştür. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mrt

Fatih Anadolu Lisesi okuyor. Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri; Halk Eğitim Merkezi bahçesi, Fatih Anadolu Lisesi bahçesi, okul önü durağı ve Malta parkı gibi halkın görebileceği çeşitli yerlerde 1 saat aralıksız kitap okudular.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yılı okulumuzun hazırladığı il programı ile Manisa Kültür Merkezi Lale salonunda kutlandı. Programa sayın Valimiz Ahmet DENİZ ve Kurum Yönecilerinin katılımıyla başlandı. Görevli öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı program ve oratoryo izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Program sonrası sayın Valimiz Mustafa Hakan GÜVENÇER öğrencilerimizi tek tek kutladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

14 Mart Dünya Pi günü okulumuzda 10. Sınıf öğrencileri ve Matematik öğretmenlerimizin organizasyonu ile kutlandı.

Mrt

19.03.2019 Salı günü okulumzda AKUT görevlilerinden, Deprem Bilinçlendirme Semineri verilmiştir. Ülkemizin en önemli gündemi olan Deprem konulu seminere 150 öğrencimiz katılmıştır. Levent KURBAN tarafından verilen seminer büyük bir ilgi ile izlendi. Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası için alınacak önelemler belirtildi. Seminer sonunda soru-cevap yapıldı. AKUT´a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

TRT müzik ekibi okulumuzda. Lisede Müzik Programı müzik çalışmalarımız için davetimizi kırmayarak gelip çekim yapmışlardır. Müzik öğretmenlerimiz Emre Tufan ve Sezer Karasu´ya, yenetekleri yanında emekleri ile bizi kendilerine hayran bırakan öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

Şbt

18/01/2019 yarıyıl tatiline girerken Onur belgesi alan, sportif yarışmalarda derece alan ve kütüphaneden en çok kitap okuyan öğrenciler bayrak töreninde ödüllendirildi.

Şbt

Manisa genelinde yüzme branşında öğrencilerimiz dereceye girdi. 10-E sınıfından Boran Zeylan 100 m Kelebek Manisa  2.si, 9-B sınıfından Doğukan Karasu 200 m Serbest Manisa 4.sü oldu.

Ara

10. Sınıflarımızda, 11. Sınıf için ders seçimi çalışmaları başladı. Öncelikle ders seçimi esasları, TYT-AYT sistemi seminerleri Rehberlik servisi tarafından yapıldı. Bir ilgi yetenek testi olan Akademik Benlik Kavramı Ölçeğinin öğrencilerimize uygulaması gerçekleştirildi. Bu testin değerlendirilmesi okulumuzda yapılmaktadır. Bilgisayar öğretmenimiz ile rehber öğretmenlerimiz, optik okuyucumuzda formları okuyup, değerlendirdiler. Sonuçları Rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize grup görüşmeleri yapılarak ulaştırılacaktır. Ayrıca yine 12. Sınıf öğrencilerimize sınav kaygısı envanteri uygulanarak okulumuzda değerlendirmesi yapılmıştır.

Ara

21.12.2018 cuma gübü okulumuzda, okul yararına kermes düzenlendi. Öğrenci ve velilerimiz katılarak destek oldular. Başta Okul aile birliği olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz..

Ara

Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü organizasyonu ile okulumuza davet edilen eski Çevre Bakanı ve Manisa eski milletvekili Sayın Rıza Akçalı, öğrencilerimize İnsan Hakları haftası nedeniyle, "İnsan Haklari, Demokrasi ve Cumhuriyet" konulu konferans vermiştir. Başta Sayın Rıza Akçalı olmak üzere, Danışman öğretmenlerimiz Halil Aker ve Metin Kal, Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü öğrencileri ve katısı geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine 17.12.2018 tarihinde Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü´nde görevli Aile Hekimi Uzmanı Dr. Hilal Damar ve hemşire Ayşe Doğruözer tarafından "Doğru beslenme ve fiziksel aktivite" konulu seminer gerçekleştirildi. Kendilerine ve Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür edeiyoruz.

Ara

Erasmus Projesi kapsamında, okulumuza italyan misafirlerimiz geldi. 12 öğrenci ve 3 öğretmenin bulunduğu misafirlerimiz, 09 Aralık Pazar gecesi Manisa´ya geldiler. İtalya´dan gelen öğrencilerin, okulumuzdan seçilmiş öğrencilerin evlerinde kalacakları Proje haftası, 15 ARalık Cumartesi günü sonuçlanacak. Çeşitli çalışmaların ve kültür gezilerinin olduğu haftanın hepimize güzel geçmesini dileriz. Başta İngilizce öğretmenimiz Ayşe Nur CANUYAR olmak üzere, desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Ziya ÇİÇEK ve emeği geçen herkese de teşekkür ederiz.

Ara

29 Kasım günü Okul önünde başlayıp 3 gün süren, Eskişehir ve Ankara şehirlerinde, üniversite tanıtımları ve kültürel olan bir gezi yaptık. 2 otobüs, 80 öğrenci, 2 idareci ve 6 öğretmen ile gidilen gezimizin programı şu şeklide gerçekleşti:

29 Kasım Perşembe: Anadolu Üniversitesi tanıtımı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Büyükerşen Balmumu, Müzesi Gezisi, Odun Pazaırnda Gezinti, Osmangazi Üniversitesi Tanıtımı, Eskişehir Panoramik Turu

30 Kasım Cuma: Hacettepe Üniversitesi tanıtımı, ODTÜ Üniversitesi tanıtımı, Bilkent Üniversitesi tanıtımı, Ankara Üniversitesi tanıtımı, ANKAMOL

31 Kasım Cumartesi: Anıtkabir Gezisi, Yeni Mecli Gezisi, Eski Meclis Gezisi, Cumhuriyet Müzesi Gezisi, Kurtuluş Savaşı Müzesi Gezisi

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ara

Murat Germen Ortaokulu ve Üzümcüler İsa Artunç 8. sınıf öğrencilerine okulumuzun tanıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilere LGS de başarılar diliyoruz. 13.12.2018